ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ τιμά τους 13 ήρωες του Μαρί

Τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης»  η ΕΔΕΚ αποτιεί φόρο τιμής στους 13 ήρωες  αξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και εκφράζει την ολόψυχη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων.

Η τραγωδία στο Μαρί ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο διαχρονικές παθογένειες του κυπριακού κράτους, συμπεριφορές ανεπάρκειας και ευθυνοφοβίας αλλά και την εγκληματική αμέλεια και την ανικανότητα μέρους υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων και πολιτικού προσωπικού να διαχειριστεί ζήτημα υψίστης σημασίας.

Την ίδια στιγμή, μέσα από την τραγωδία αναδείχθηκε ο ηρωισμός, η αυταπάρνηση και το βαθύ αίσθημα πατριωτικής ευθύνης των 13 ηρωομαρτύρων, η θυσία των οποίων αποτελεί υπόμνηση χρέους και καθήκοντος.

Το βαθύ δίδαγμα από την τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011 παραμένει επίκαιρο και καλούμαστε σήμερα να συνεχίσουμε τη θεσμική και πολιτική μεταρρύθμιση του κράτους μας, να καθιερώσουμε αρχές λογοδοσίας και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες σε καιρό ειρήνης.

You may also like