ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για τους ΕΔΕΚίτες

Συναγωνιστές συναγωνίστριες,

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα απίστευτο τοπίο πλάνης, φτιαγμένο με εκπληκτική μαστοριά. Η κυβέρνηση, ο ΔΗΣΥ, με την αμέριστη στήριξη του ΑΚΕΛ, έχουν δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό πέπλο αισιοδοξίας που μπορεί εύκολα να αφοπλίσει τον απλό πολίτη.

Τότε, με το ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, γιατί οι άγαρμπες κινήσεις των τότε κυβερνώντων η απίστευτη αφέλεια στις προσεγγίσεις και οι επαναλαμβανόμενες γκάφες ξεγύμνωναν τις προθέσεις και τις πολιτικές των τότε κυβερνώντων.

Σήμερα όμως έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ πονηρό και επιτηδευμένο κυβερνητικό περιβάλλον.
Σήμερα που βρισκόμαστε μισό βήμα πριν την αποκάλυψη του νέου σχεδίου λύσης, που κουβαλά ξεκάθαρα τη μπόχα του σχεδίου Ανάν, αλλά θα μας προσφερθεί με προβιά και φτιασίδια, ώστε να μην μπορούμε να το αναγνωρίσουμε ως τον παλιό γνώριμο εγκληματία που απορρίψαμε με τη ψήφο μας τον Απρίλη του 2004.

Σήμερα θα πρέπει να υψώσουμε το ανάστημα μας, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε, να ανοίξουμε παράθυρο στην αποκάλυψη της πραγματικής διάστασης των παραμέτρων του σχεδίου διχοτόμησης της πατρίδας μας, που στοχεύει στην μακροπρόθεσμη σταδιακή, ολική κατάληψη της από του Τούρκους.

Γι`αυτό η Κύπρος χρειάζεται μια δυνατή ΕΔΕΚ.

Γνωρίζω, όπως όλοι μας, ότι έχουμε αλωθεί εκ των έσω, με τις διαφορές μας, τις διαφωνίες μας, τα μικροσυμφέροντα μας. Όμως. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Η ΕΔΕΚ δεν είναι ο Γιαννάκης, δεν είναι ο Μαρίνος, δεν είναι ο Γιώργος και ο Κωστής, δεν είναι ένα άτομο , ένα όνομα!
Η ΕΔΕΚ είσαστε όλοι εσείς , ο κόσμος της που παρακολουθεί με πόνο ψυχής τις όποιες διαμάχες. Αυτός ο κόσμος που περιμένει από την ηγεσία του , να δείξει το δρόμο της ενότητας, της συμφιλίωσης και της κοινής πορείας προς τις βουλευτικές. Περιμένει ομοψυχία, να μας δει όλους να βαδίζουμε μαζί, στηριγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο.

ΜΟΝΟ έτσι θα δυναμώσουμε.

ΜΟΝΟ έτσι θα σώσουμε τη πατρίδα μας.

ΜΟΝΟ με μια δυνατή ΕΔΕΚ, όπως παλιά, θα ξεσκεπαστεί ο λύκος και θα πέσει η προβιά.

Γιατί δεν θα απεμπολήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας, δεν θα επιτρέψουμε να μας αλλοιώσουν τις βασικές μας ελευθερίες, δεν θα αφήσουμε ν αποφασίζουν για εμάς ξένοι δικαστές, δεν θα ζήσουμε στον τόπο μας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με εγγυημένες πλειοψηφίες, πολιτών και εδάφους, με αστείες εκ περιτροπής πολιτείες, με έποικους-τάχατες δικαιούχους χρήστες των δικών μας περιουσιών.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ, να υπάρχει μόνιμα η απειλή της Τουρκίας και να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών και των εγγονιών μας.

Για αυτά και για άλλα πολλά, δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τσακωνόμαστε- να μαλώνουμε όπως τα παιδιά- και να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.

Στις δύσκολες ώρες της ιστορίας η ΕΔΕΚ , όπως λέει ο γιατρός, γίνεται πλειοψηφικό ρεύμα. Το κόμμα μας έχει ιστορία, έχει ρίζες , έχει δομές, έχει θεσμούς, έχει διαφανείς διαδικασίες και διαθέτει πληθώρα ανθρώπων με μεγάλη ψυχή.

Συντεταγμένοι θα τους αντιμετωπίσουμε και μέσα από τη βουλή και στους δρόμους.

Για αυτό δηλώνουμε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο κάλεσμα για δουλειά και ενότητα.

You may also like