ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερωτήματα για την προγραμματισμένη θεατρική παράσταση στην αρχαία Σαλαμίνα

Η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση του κρατικού ΘΟΚ στο κατεχόμενο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, όχι μόνο δεν προάγει την επαναπροσέγγιση και τη λύση του κυπριακού όπως διατείνονται οι εμπνευστές της αλλά, προσβάλλει τις αξίες του Πολιτισμού και στέλνει λανθασμένα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις και επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους παραπέμπουν σε σχέσεις «καλής γειτονίας» και όχι στο ζητούμενο που είναι η κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών, των «συνόρων» και της κατοχής.

Διερωτόμαστε ειλικρινά ποια αρχή έχει παραχωρήσει την άδεια ή έχει συγκατατεθεί στη διοργάνωση της εκδήλωσης; Ελπίζουμε να μην είναι οι κατοχικές αρχές.

Ζητούμε από τους υπεύθυνους του ΘΟΚ να τοποθετηθούν στο πιο πάνω ερώτημα.

Επαναλαμβάνουμε ότι το κυπριακό δεν είναι πρόβλημα κοινωνικό, ψυχολογικό ή ζήτημα εμπιστοσύνης μεταξύ δύο κοινοτήτων ώστε να λυθεί με περιδιαβάσεις, καφεποσίες και στημένες θεατρικές παραστάσεις. Το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και μόνο μια δημοκρατική λύση μπορεί να διασφαλίσει λύση βιώσιμη μέσα από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

You may also like