ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή ΕΔΕΚ για ΡΙΚ

Επιστολή προς τη Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου απέστειλε νωρίτερα σήμερα το πρωί η ΕΔΕΚ αναφορικά με δυσμενή κάλυψη και απαξιωτικά σχόλια εις βάρος του Κόμματος από λειτουργούς της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Ζητείται επίσης να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για τη φιλοξενία πολιτικών προσώπων στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Τρίτου Προγράμματος Ραδιοφώνου.
  • Αυτούσια η επιστολή παρατίθεται πιο κάτω:

4 Δεκεμβρίου 2015

κ. Κώστα Νικολαΐδη
Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Λευκωσία

Αγαπητέ κ. Νικολαΐδη

Είναι με λύπη που σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή για να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τη δυσφορία μας για τον τρόπο με τον οποίο η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αντιμετωπίζει την ΕΔΕΚ.
Σας πληροφορούμε ότι την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.  Το ΡΙΚ, παρά το γεγονός ότι είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα, ουδέν ανέφερε στις ειδήσεις του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.
Θυμίζουμε επίσης ότι το ΡΙΚ δεν κάλυψε την επίσκεψη του Προέδρου της ΕΔΕΚ στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου όπου μίλησε σε ομογενείς για την Επέτειο της Ανεξαρτησίας.
Η στάση του ιδρύματος σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούσε Προέδρους των άλλων κομμάτων, ήταν εντελώς διαφορετική.
Επίσης σε ραδιοφωνικές του ειδησεογραφικές εκπομπές συγκεκριμένη δημοσιογράφος προβαίνει δημοσίως σε απαξιωτικά σχόλια εναντίον του Προέδρου και της ΕΔΕΚ γενικότερα, όπως «αφού το έχετε απωθημένο, πέστε το», ή «είναι παγωμένο το στέλεχος της ΕΔΕΚ;» ή «η ΕΔΕΚ θα βρει το δρόμο να επιστρέψει στις συναντήσεις με τους Τουρκοκύπριους;».
Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει την στήριξή μας στο ΡΙΚ για την εκτέλεση της αποστολής του κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.
Ωστόσο δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχόμαστε από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δυσμενή διάκριση και απαξιωτικά/ειρωνικά σχόλια από λειτουργούς του Ιδρύματος σε βάρος της ΕΔΕΚ.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι θα ζητήσουμε μέσω της κοινοβουλευτικής οδού να μας δοθεί ο κατάλογος των φιλοξενουμένων πολιτικών προσώπων στο Πρωινό Δρομολόγιο τους τελευταίους τρεις μήνες μεταξύ των ωρών 07:00 και  08:30 π.μ.

Με εκτίμηση,

Δώρος Νικολάου
Γραφείο Τύπου ΕΔΕΚ

ΥΓ: Η παρούσα δεν είναι εμπιστευτική.

You may also like