ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκκληση για διατήρηση συναινετικού κλίματος στην ΕΔΕΚ απο Σιζόπουλο

«Σεβαστή η άποψη του οποιουδήποτε συναδέλφου» για διεκδίκηση ή μη της προεδρίας του Κινήματος, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, λέγοντας παράλληλα ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει κρυφτεί κάτω από το χαλί, ενώ έκανε έκκληση για διατήρηση του ενωτικού κλίματος.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση Κούλλη Μαυρονικόλα, με την οποία δηλώνει ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι τα συλλογικά όργανα του κόμματος είναι έτοιμα να συζητήσουν το όποιο πρόβλημα έχει προκύψει με την παραίτηση του Γ. Ομήρου, στην παρουσία του τέως Προέδρου, ώστε να δώσει τις εξηγήσεις και να προχωρήσει στην κατάθεση των δικών του απόψεων. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι είναι αντιπαραγωγική η συζήτηση στην απουσία του Γιαννάκη Ομήρου.

Σχολιάζοντας την αναφορά σε συναινετική λύση, είπε ότι εφόσον δεν υπάρχει κοινή υποψηφιότητα, αποδεκτή από όλους μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του παραιτηθέντος Προέδρου, οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι πρόνοιες του καταστατικού επιβάλλουν τη διαδικασία εκλογών για ανάδειξη του νέου Προέδρου.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκλογική διαδικασία θα κινηθεί μέσα στο σωστό πλαίσιο, για να διατηρηθεί η ενότητα και συνοχή του Κινήματος και να αποφευχθούν αχρείαστες αντιπαραθέσεις. Ανέφερε εξάλλου ότι ο ίδιος ως υποψήφιος Πρόεδρος δεν θα διοργανώσει ανοιχτές συγκεντρώσεις μελών της ΕΔΕΚ, καθώς όπως είπε θεωρεί «αχρείαστο και αντιπαραγωγικό να ταλαιπωρούνται τα μέλη του κόμματος με συγκεντρώσεις υποψηφίων» που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αχρείαστη εσωτερική αντιπαράθεση.

Είπε τέλος ότι όλοι θα πρέπει να υπηρετήσουν με συνέπεια το ενωτικό κλίμα στην ΕΔΕΚ, με ζητούμενο η επομένη των εκλογών «να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πορείας» και με άμεσο στόχο τις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε τέλος ότι ο ίδιος έχει προβεί στις εξαγγελίες του έναντι των ψηφοφόρων, τις οποίες όπως είπε θα τηρήσει απαρέγκλιτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ