ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκ φύσεως …υποκριτές!

Και ξαφνικά, ανακαλύψαμε τη βία στα γήπεδα! Από το βράδυ της Πέμπτης, ολόκληρη η κυπριακή ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) κοινωνία έχει περιέλθει περίπου σε κατάσταση σοκ, μετά από αυτό που συνέβη στο γήπεδο του Αστέρα της Τρίπολης. Και μιλούμε για κατάσταση πρωτοφανούς έκπληξης, ωσάν να είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε κάτι τέτοιο. Οποία υποκρισία! Ουαί δε υμίν, Γραμματείς και Φαρισσαίοι, πρόεδροι, παράγοντες, ειδήμονες, δημοσιογράφοι, κανάλια, αξιωματούχοι, αστυνομία, ΟΛΟΙ σας!

Ειλικρινά διερωτώμαι για ποιο λόγο κάνουν όλοι σαν μωρά παιδιά που πρώτη φορά έμαθαν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Μα καλά, που ζούσαν όλοι αυτοί το Νοέμβριο του 2009 όταν αποελίστες κι ομονοιάτες αλληλοσκοτώθηκαν στα γήπεδα του Nuevo Campo άνευ λόγου και αιτίας; Που βρίσκονταν τον Απρίλιο του 2014 όταν αποελίστες και αελίστες τα έκαναν γης μαδιάμ στον αυτοκινητόδρομο έξω από το ΓΣΠ πριν αρχίσει ο μεταξύ τους αγώνας; Ζούσαν σε άλλη χώρα τον περασμένο Μάιο στον τελικό του Κυπέλου; Δεν άκουσαν τίποτα για τον άτυχο Ομονοιάτη που παρολίγο να τον κάψουν ζωντανό οι αποελίστες έξω από το ΓΣΠ ή για τον άτυχο Ανορθωσιάτη που τον έκαναν κιμά μπροστά στο παιδί του έξω από το Παπαδόπουλος; Έστω, δεν θυμούνται καν αυτά που έγιναν πριν 1 μήνα στο Τσίρειο;

Αν κάτσει να καταγράψει κάποιος τα διάφορα πολύ σοβαρά επεισόδια που γίνονται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ στα κυπριακά γήπεδα, θα θέλει τόμους ολόκληρους. Και μάλιστα πολύ πιο σοβαρά απ’ αυτά που έλαβαν χώρα χθες στην Τρίπολη! Κι όμως, όλα τα ..κυπριακής ιδιοκτησίας επεισόδια, περίπου τα περνούμε στο ντούκου, λες και είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο του κόσμου που πρέπει να το αποδεχόμαστε έτσι αδιαμαρτύρητα κι ανερυθρίαστα. Απλά τώρα το στόμα μας έμεινε περισσότερο απ’ το συνηθισμένο ανοικτό, λόγω του ότι το παιγνίδι ήταν ευρωπαϊκό και άρα η καμπάνα που αναμένεται θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από τις συνήθεις κυπριακές ποινές-χάδια της ΚΟΠ.

Ερωτώ λοιπόν τους “αγανακτισμένους” παράγοντες των ομάδων (και κυρίως του Αποέλ εν προκειμένω): καλά κύριοι, το θεριό αυτό ποιος το ανέθρεψε; Μόνο του ξαφνικά μας κατέβηκε, έτσι ουρανοκατέβατα; Μου θυμίζει τις αντιδράσεις της Δύσης για τον ISIS. Ποιος συντηρεί αυτά τα περιθωριακά και ακραία στοιχεία (σε όλες τις μεγάλες ομάδες) εδώ και δεκαετίες; Ποια ουσιαστικά μέτρα λάβατε εδώ και τόσα χρόνια έτσι ώστε να τους πετάξετε έξω όπως δήθεν απειλείτε ότι θα πράξετε τώρα; Και γιατί τώρα ειδικά θα πρέπει να σας πιστέψουμε ότι όντως θα βάλετε το μαχαίρι στο κόκκαλο; Επειδή θα πληρώσετε μεγαλύτερη τιμωρία;

Όχι κύριοι (του Αποέλ, της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα, της Αέλ)! Προσωπικά δεν σας πιστεύω. Θα καταδικάσετε, θα φωνάξετε λίγο για ακόμα 5-6 μέρες και μετά ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Γιατί έτσι ακριβώς λειτουργεί ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία: με ατιμωρησία, με άππωμα, με έλλειψη πειθαρχίας, με κακομαθημένα που δεν ξέρουν να χάνουν, με τα “μάνα μου, τζιαι χαρώ σε”, με τα “εν κρίμα τα μωρά”, με το μέσο για να μην τιμωρηθεί κανένας δικός μας και πάει λέγοντας. Και σε συνδυασμό με τη μνήμη χρυσόψαρου του μέσου Κύπριου, η υπόθεση “Τρίπολη” θα ξεχαστεί στο πιτς φυτίλι!

Είστε …εκ φύσεως (που λεν και τα πορτοκαλί φασιστάκια) υποκριτές! Αν είναι δυνατόν σε μια σχεδόν βραχονησίδα των 750,000 ψυχών, όπου όλοι ξέρουν όλους, να μην μπορούν να εντοπιστούν 300 ταραξίες και να πεταχτούν έξω από τα γήπεδα. Κι εγώ είμαι φίλαθλος κύριοι και ναι θέλω να μπορώ να παίρνω και την οικογένειά μου σε ντέρμπι, χωρίς να φοβάμαι. Θέλω να μπορώ να πηγαίνω στο γήπεδο χωρίς να κοιτάζω αριστερά-δεξιά μη μου ‘ρθει καμιά κοτρώνα στο κεφάλι. Θέλω να υποστηρίζω την ομάδα μου (με τα διαρκείας, με είδη από τη μπουτίκ, με εισφορές κλπ) και να ξέρω ότι δεν θα παν πεταμένα τα λεφτά μου σε προστίματα και τιμωρίες. Θέλω να παρακολουθώ το ματς σαν κύριος και όχι στιβαγμένος με συρματοπλέγματα γύρω-γύρω λες και είμαι κανένας σεσημασμένος εγκληματίας.

Προφανώς, όμως πολλά θέλω. Ας προσγειωθώ στην πραγματικότητα. “Καταδικάζουμε τα επεισόδια, ήταν απαράδεκτο, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, θα βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, θα είμαστε αμείλικτοι και μπλα μπλα μπλα μπλα….” Εκ φύσεως υποκριτές!

You may also like