ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη ΕΔΕΚ για την 55η επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Η 55η επέτειος ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέραν από τις παρελάσεις και τις δεξιώσεις, πρέπει να αποτελέσει ημέρα προβληματισμού και αυτοκριτικής, ημέρα ανασύνταξης των δυνάμεων και επανασχεδιασμού της στρατηγικής μας, ημέρα επιβεβαίωσης της ορθότητας ή όχι της ακολουθούμενης πορείας.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας η ιστορική αυτογνωσία πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο επιβίωσης. Η λήθη θα πρέπει επιτέλους να αντικατασταθεί από την αλήθεια, που όπως είπε και ο ήρωας ποιητής Δώρος Λοΐζου, είναι πιο καυτή και από τη μήτρα του ήλιου.

Αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη μας εμπειρία και αντλώντας διδάγματα από τις ηρωικές θυσίες του λαού μας, καλούμαστε να διεκδικήσουμε μια λύση δημοκρατική, λειτουργική, χωρίς εθνοτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς, χωρίς ακρωτηριασμό των πολιτικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κανενός Κυπρίου, στο πλαίσιο της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε και στέριωσε με θυσίες και αίμα ηρώων και από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να αποτρέψουμε την κατάλυση της με υπογραφές πολιτικών ή νομικών.

You may also like