ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χ. ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ: Πότε θα κάνουν την αυτοκριτική τους αυτοί που επένδυαν σε Ερντογάν και Ταλάτ;

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης, σε χθεσινές συνεντεύξεις του σε Μέγα και Σίγμα, εξέφρασε τη δυσφορία του για τις τελευταίες δηλώσεις Ακιντζί σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει τάση για σμίκρυνση των διαφορών στις συνομιλίες και ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον σημαντικό θέμα στο οποίο ο κ. Ακιντζί έχει αλλάξει τη θέση του προς το θετικότερο.

Αν υπάρχουν νέες συγκλίσεις τότε οφείλουν να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία και το λαό:

• Να μας ενημερώσει ο κ. Κασουλίδης που υπαναχώρησε ο κ. Ακιντζί;
• Σε ποιο σημαντικό θέμα υπάρχει συμφωνία που να δικαιολογεί τη διαπίστωση ότι οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά;
• Τι εννοεί ο κ. Κασουλίδης όταν δηλώνει (για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα) ότι «το κράτος της νέας κατάστασης πραγμάτων θα είναι ευρωπαϊκό κράτος»; Εννοεί ότι συζητείται η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι η συνέχεια της;
• Μήπως η κυβέρνηση άλλα λέει στις συσκέψεις Αρχηγών και άλλα δημοσίως;

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που μέχρι χθες επένδυαν στον κ. Ακιντζί και προσπαθούσαν να τον διαφοροποιούσαν από την τακτική της Τουρκίας, σήμερα διαπιστώνουν ότι υπαναχώρησε από τις αρχικές του θέσεις και εκφράζει πάγιες διχοτομικές θέσεις της Τουρκίας.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι το προηγούμενο με τον Ερντογάν και τον Ταλάτ δεν τους έχει συνετίσει.
Όταν η ΕΔΕΚ προειδοποιούσε την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της και ασκούσε κριτική στην πλασματική αισιοδοξία που προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν κατηγορήθηκε ως απορριπτική.

Σήμερα είναι διατεθειμένοι να κάνουν την αυτοκριτική τους;

You may also like