ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανεξάρτητη έρευνα για το ενδεχόμενο διαπλοκής συμφερόντων στη ΔΕΦΑ

Η αποκάλυψη της ιστοσελίδας Sigma Live για την ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων μέλους του ΔΣ της ΔΕΦΑ, ο οποίος φέρεται να προωθούσε συμφέροντα πελάτη της ιδιωτικής του εταιρείας, εγείρει ερωτήματα για τη νομιμότητα των διαδικασιών και την εγκυρότητα του αποτελέσματος του διαγωνισμού της ενδιάμεσης λύσης στο θέμα του Φυσικού Αερίου, ένα έργο εκαντοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΦΑ ότι «η νομιμότητα της όλης διαδικασίας δεν έχει επηρεαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο» δεν μας ικανοποιεί.

Πως καταλήγει σε αυτή τη θέση το Δ.Σ. ΔΕΦΑ; Ζητήθηκε νομική γνωμάτευση και αν ναι, ποιο συμπέρασμα προκύπτει; Υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστεί η διαδικασία λόγω της ενδεχομένης σύγκρουσης συμφερόντων; Νομιμοποιείται οποιοδήποτε μέλος της ΔΕΦΑ να εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ενημέρωση ή προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα δημόσιο διαγωνισμό;

Όλα τα πιο πάνω ερωτήματα καθώς και άλλα εξίσου σημαντικά, η κοινωνία απαιτεί να απαντηθούν και το ΚΣ ΕΔΕΚ ζητεί όπως η απάντηση αυτή γίνει το ταχύτερο δυνατό. Η ΕΔΕΚ αναμένει όπως ο αρμόδιος Υπουργός ζητήσει τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας και όχι απλώς να περιοριστεί η διερεύνηση του θέματος στο πλαίσιο του Δ.Σ.

You may also like