ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στόχος οι διαφανείς, δημοκρατικές και καθαρές διαδικασίες, λέει ο Μ. Σιζόπουλος

Το πολιτικό γραφείο της κεντρικής επιτροπής της ΕΔΕΚ στην ψεσινή συνεδρίαση του αποφάσισε να συγκαλέσει σε έκτακτη συνεδρία την κεντρική επιτροπή του κινήματος την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 στις 11π.μ για να προκηρύξει έκτακτο συνέδριο για την αναπλήρωση της θέσης του παραιτηθέντος προέδρου όπως προνοεί το καταστατικό, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνοντας ότι βασικός στόχος είναι οι διαφανείς, δημοκρατικές και καθαρές διαδικασίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος δεδομένου ότι η κεντρική επιτροπή έχει τη διακριτική ευχέρεια να προχωρήσει σε σύγκλιση έκτακτου Παγκύπριου συνεδρίου για τη συνολική εκλογή της ηγεσίας του κόμματος έχει αποφασίσει να ορισθεί επιτροπή από μέλη του πολίτικου γραφείου, η οποία με βάση το καταστατικό θα καθορίσει τη διαδικασία καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για να τεθούν υπόψη των μελών της κεντρικής επιτροπής κατά τη λήψη της τελικής απόφασης.

Δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση, όπως ανέφερε, να ληφθεί μια απόφαση η οποία ενδεχομένως να δημιουργεί είτε καταστατικά προβλήματα, είτε να υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα τα οποία στη συνέχεια να αναδειχθούν και το κόμμα να προχωρήσει σε μια βαθύτερη κρίση με αμφισβητήσεις και τάση εσωστρέφειας. Βασικός στόχος όπως είπε του κινήματος είναι οι διαδικασίες να είναι διαφανείς, δημοκρατικές και καθαρές έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση για τη διαδικασία και για το αποτέλεσμα.

 

Λευκωσία, 20 Ιανουαρίου 2015

Πηγή: ΚΥΠΕ