ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε αφύπνιση και κινητοποίηση για δηλώσεις Ερντογάν καλεί ο Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου καταδίκασε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για το φυσικό αέριο και το Κυπριακό και κάλεσε όλους σε κινητοποίηση και αφύπνιση. Σε γραπτή δήλωση ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν “συνιστούν  επιβεβαίωση της αμετακίνητης τουρκικής επιδρομικής πολιτικής, τόσο για αρπαγή του κυπριακού φυσικού αερίου όσο και πιο σημαντικό, για κατάργηση- αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Στην πραγματικότητα, προσθέτει, η πλημμυρίδα δηλώσεων Τούρκων ή Τουρκοκυπρίων τις τελευταίες ημέρες, “αποκαλύπτουν ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το «Σχέδιο Β» που είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας,  με στόχο την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση»”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν γενική αφύπνιση, κινητοποίηση και συγκεκριμένες δράσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για ματαίωση των απροκάλυπτων τουρκικών σχεδιασμών.  “Κάθε ολιγωρία θα συνιστά ασυγχώρητη εθνική επιπολαιότητα”, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ομήρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ