ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

PAX Ανοησίας

Η κατάσταση με το ISIS έχει ξεφύγει και έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε στην γειτονιά μας την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα, η οποία με τις πολιτικές και τις πρακτικές της αποτελεί κίνδυνο αλλά και προσβολή για όλους τους πολιτισμένους λαούς του κόσμου, ανεξαρτήτως θρησκείας η εθνικής καταγωγής.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα πληρώνει την πολιτική των Η.Π.Α. για έλεγχο των πετρελαϊκών πηγών στην περιοχή, χωρίς να προσμετρήσουν και να υπολογίσουν τι θα ακολουθούσε μετά από τις ωμές επεμβάσεις στα αραβικά κράτη. Η δήθεν Αραβική Άνοιξη έχει μετατραπεί σε βαρύ Αραβικό Χειμώνα!

Θυμίζω ότι η Αγγλική κυβέρνηση φέρεται να ετοιμαζόταν να εκπαιδεύσει αντάρτες κατά του Άσσαντ στις Βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι, αυτούς οι οποίοι σήμερα αποκεφαλίζουν και βρετανούς πολίτες. Αυτή ήταν η βαθυστόχαστη ανάλυση που τους οδήγησε σε επιλογές αδιέξοδες και επικίνδυνες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον μεγάλο υποκριτή της περιοχής, ο οποίος εξόπλισε στρατιωτικά αλλά και οικονομικά τον ΙSIS, την Τουρκία, στης οποίας τα σύνορα γίνεται το μεγαλύτερο κοντραμπάντο λαθρεμπορίου πετρελαίου από το οποίο οι τρομοκράτες έχουν έσοδα πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ καθημερινά.

Ακόμη, θυμίζω ότι υπήρξαν τοποθετήσεις και με πολλή σοβαροφάνεια από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι έπρεπε να προτρέξουμε να αποκηρύξουμε τον Άσσαντ, του οποίου δεν είμαι θιασώτης, και να αναγνωρίσουμε άμεσα τους αντικαθεστωτικούς.

Δεν έχουμε πόλεμο με το Ισλάμ και τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους αλλά έχουμε πόλεμο με άρρωστους τρομοκράτες που δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και γι αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά.

Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο την περιοχή της Λεβαντίνης, αλλά αφορά την Αίγυπτο, την Λιβύη, ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο, την Αφρικανική ήπειρο και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν χιλιάδες πλέον ευρωπαίοι πολίτες που μάχονται με τους τρομοκράτες και αύριο θα επιστρέψουν στην καρδιά της Ευρώπης, τότε ο καθένας μας μπορεί να αναλογιστεί τους κινδύνους που παραμονεύουν για τους ευρωπαίους πολίτες.

Όπως δήλωσα και σε συνεδρίαση στην Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας του Ε.Κ., οι Αμερικανοί άνοιξαν την πόρτα του τρελλοκομείου και εμείς τρέχουμε να τους μαζέψουμε. Οι επιλογές των Η.Π.Α. και των εξαπτέρυγων τους αποδεικνύονται εκτός από επικίνδυνες, ανεπαρκείς και επιπόλαιες.

Η ανοχή σε καθεστώτα, τα οποία δεν ήταν και τα πιο δημοκρατικά, μήπως τελικά θα ήταν καλύτερη παρά αυτών που βιώνουμε σήμερα;

Η στήριξη σε καθεστώτα που εξασφαλίζουν την σταθερότητα και την ομαλότητα στην περιοχή θα πρέπει να είναι ο στόχος μας.