ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση Δ. Παπαδάκη σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε σημερινή του παρέμβαση σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία, στα πλαίσια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, S&D) διερωτήθηκε για ποιο λόγο είμαστε έκπληκτοι με τη στάση της Τουρκίας από τη στιγμή που κατέχει εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την στάση της απέναντι στους Κούρδους και από την στιγμή που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της.

Ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Αν η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε πρέπει να σέβεται τις αρχές και τις αξίες της. Δεν πρέπει να έχει την απαίτηση από την Ε.Ε να ακολουθεί τις αρχές της, αλλά η Τουρκία πρέπει να εναρμονιστεί με το κοινοτικό κεκτημένο της Ε.Ε.

Ο κ. Παπαδάκης ανάφερε ότι ο Ερντογάν δείχνει το νεοοθωμανικό του πρόσωπο προκαλώντας με τη στάση και τη συμπεριφορά του.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδάκης ανάφερε ότι η Τουρκία έχει θέση εντός της Ε.Ε, από τη στιγμή που θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της Ένωσης, της οποίας όμως δεν μπορεί να της γυρίζει την πλάτη.