ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρούλλας Μαυρονικόλα για τα επιδόματα των Μονογονιών

Είχαμε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο ότι η αρμόδια Υπηρεσία  Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την αλλαγή στη Νομοθεσία που αφορά τα επιδόματα των Μονογονιών.

Είχαμε από τότε υπογραμμίσει ότι η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων δεν ασχολείται με Κοινωνική Πολιτική, ούτε έχει προσωπικό εξειδικευμένο για να ελέγχει ποιοι είναι πραγματικά δικαιούχοι. Είναι απλά μια Υπηρεσία έκδοσης επιταγών.

Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο οικογένειες, οι οποίες μπορεί ακόμα και εκ παραδρομής να τους έχει αποσταλεί το επίδομα, να τους ζητείται η επιστροφή των χρημάτων σε μια περίοδο όπου για τις οικογένειες αυτές και το τελευταίο σεντ έχει σημασία.

Καλούμε άμεσα τη Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να ετοιμάσει και να καταθέσει τροποποιήσεις έτσι ώστε να αρθούν οι αδικίες και να σταματήσει ο εμπαιγμός προς αυτές τις οικογένειες. Η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τη θυματοποίηση των χαμηλότερα οικονομικά οικογενειών αλλά με τα σωστά ισοσκελισμένα οικονομικά μέτρα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3/9/12