ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Γραμματέα Κ.Ε ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη: Απάντηση Κ.Σ. ΕΔΕΚ στον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Η Κυβέρνηση που οδήγησε το λαό μας στην χειρότερη οικονομική κρίση μετά το 1974 επιχειρεί να παρουσιαστεί ως ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αντί αυτοκριτικής και παραδοχής των βαρύτατων ευθυνών της για την αποφυγή έγκαιρης λήψης μέτρων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χριστοφίδης προσπαθεί να μετακυλίσει τις ευθύνες μιλώντας για δήθεν συμπόρευση των σοσιαλιστών με νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Παραγνωρίζοντας και διαγράφοντας το γεγονός ότι είναι η σημερινή κυβέρνηση που οδήγησε στη σημερινή νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ετοιμάζεται να επιβάλει η Τρόικα. Την οποία προσκάλεσε στην Κύπρο η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί ο κ. Χριστοφίδης. Η προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών συνιστά ευθυνοφοβία και θρασύτητα.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι δεν θα συναινέσει σε πολιτικές που θα φορτώνουν στους ώμους των εργαζομένων και των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων τις συνέπειες της κρίσης.

Ούτε θα αποδεχθούμε ένα μνημόνιο νεοφιλελεύθερων και νεοσυντηρητικών συνταγών. Σε πλήρη συμπόρευση με τις θέσεις των Ευρωπαίων σοσιαλιστών απαιτούμε πολιτικές για την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
1/8/12