ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Γ.Γ. της Κ.Ε. της ΕΔΕΚ Αντώνη Κουταλιανού για τα επεισόδια με αιτητές πολιτικού ασύλου

Τα χθεσινά επεισόδια στα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου Εργασίας με τις βιαιότητες, οχλαγωγίες και τον τραυματισμό αστυνομικού από Παλαιστίνιους αιτητές πολιτικού ασύλου, καταδεικνύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο ότι η απουσία αποτελεσματικής κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής έχει δημιουργήσει μια εικόνα ανομίας.

Ηθικός αυτουργός των χθεσινών επεισοδίων είναι ακριβώς η απουσιάζουσα μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης, που έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι η Κύπρος μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι.

Η προσπάθεια της Υπουργού Εργασίας να επιρρίψει την ευθύνη για τα επεισόδια στη Βουλή η οποία παγοποίησε τα κονδύλια για τα επιδόματα προς τους αιτητές πολιτικού ασύλου προς τον σκοπό άσκησης του αναγκαίου ελέγχου είναι όχι μ όνο ατυχής, αλλά συνιστά συνέχεια της λανθασμένης μεταναστευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση για τις βαρύτατες ευθύνες που επωμίζεται από την ακατανόητη στάση της να αρνείται την ύπαρξη μεταναστευτικού προβλήματος.

Την καλούμε, έστω και την υστάτη, να υιοθετήσει μια σοβαρή και υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική που θα προστατεύει το δικαίωμα του Κύπριου πολίτη για σιγουριά και ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει το μετανάστη, τον πολιτικό πρόσφυγα και τον παράνομο μετανάστη μέσα από την εφαρμογή κανόνων ενός κράτους δικαίου και των συναφών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

11.2.2011