ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ για την επέτειο επιστροφής του Μακαρίου

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ τιμά την 36η επέτειο επιστροφής του Εθνάρχη Μακαρίου στην Κύπρου στις 7 Δεκεμβρίου 1974 μετά την προδοσία και το έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Η επάνοδος του Προέδρου Μακαρίου έγινε κατορθωτή με τον ασυμβίβαστο αγώνα του λαού μας για πλήρη αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και επιστροφή του νόμιμου εκλελεγμένου ηγέτη του λαού μας.

Τιμούμε την ιστορική αυτή επέτειο του ηγέτη της δημοκρατικής αντίστασης του λαού μας Βάσο Λυσσαρίδη του οποίου ο ασυμβίβαστος αγώνας για την επιστροφή του Εθνάρχη Μακαρίου στην Κύπρο οδήγησε τους άθλιους προδότες στην οργάνωση και εκτέλεση του βδελυρού εγκλήματος της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του και στη δολοφονία του αγωνιστή – ποιητή Δώρου Λοίζου στις 30 Αυγούστου 1974.

36 χρόνια μετά ο λαός μας εξακολουθεί να βιώνει τα αποτελέσματα της προδοσίας και του εγκλήματος του 1974. Με κατοχή του 37% της πατρίδας μας, προσφυγοποίηση 200 χιλιάδων συμπατριωτών μας, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους.

Διακηρύσσουμε την ιστορική αυτή επέτειο ότι ο λαός μας δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από μια λύση που θα τερματίζει την τουρκική κατοχή, θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και θα κατοχυρώνει την ενότητα λαού, χώρου, θεσμών και οικονομίας.

Το Κ.Σ ΕΔΕΚ με επικεφαλή τον Πρόεδρο του θα προβεί σε κατάθεση στεφάνων στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αύριο Τρίτη 7/12/10 στις 9.00 π.μ