ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Με την ευκαιρία της έλευσης του καινούργιου χρόνου 2011 το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απευθύνει σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό θερμές ευχές για ευημερία, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Εύχεται πρωτίστως σύντομη λύτρωση από τα δεινά της τουρκικής κατοχής, απελευθέρωση της πατρίδας μας και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών για το λαό μας.

Για 36 ολόκληρα χρόνια ο λαός μας ζει κάτω από το βάρος του μιάσματος της τουρκικής κατοχής και της μαζικής παραβίασης των δικαιωμάτων του όπως αυτά κατοχυρώνονται από την οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις Ευρωπαϊκές συμβάσεις και τους ρητούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Πρόσφυγες, αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι εξακολουθούν να αποτελούν το τραγικό αποτέλεσμα της τουρκικής θηριωδίας.

Η Τουρκία παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξακολουθεί την αδικοπραγία της σε βάρος της Κύπρου ενώ με θρασύτητα επιδιώκει να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ενώπιον αυτής της οδυνηρής πραγματικότητας οφείλουμε να αντιτάξουμε την σταθερή μας άρνηση να αποδεχθούμε τα αποτελέσματα της βίας και της αυθαιρεσίας και να αγωνιστούμε ανυποχώρητα για τον τερματισμό της κατοχής και για πραγματική ενότητα χώρου, λαού, θεσμών και οικονομίας με πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του συνόλου των νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Λανθασμένοι χειρισμοί και απαράδεκτες υποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων αλλά και μια ακατανόητη πρακτική αυτοενοχοποίησης του Κυπριακού Ελληνισμού έφεραν σε δεινή θέση την Ελληνική Κυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις ενώ η Τουρκία εμφανίζεται ως ουδέτερος τρίτος και ως «πάλλευκος αθώα περιστερά» που δήθεν επείγεται για λύση.

Είναι επείγουσα η ανάγκη αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής μας με προβολή του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής-κατοχής και παραβίασης ρητών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Είναι επείγουσα η ανάγκη η Τουρκία να επανατοποθετηθεί στο εδώλιο του παραβάτη των διεθνών και ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων.

Σε αυτή την 36η Πρωτοχρονιά της κατοχής και του εθνικού γολγοθά απευθύνουμε μήνυμα εγκαρτέρησης, αγωνιστικότητας και ελπίδας για την τελική δικαίωση.

Καλή χρονιά, Καλή λευτεριά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
30/12/10