ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ τιμά την Επέτειο του Πολυτεχνείου

37 χρόνια μετά το έπος του Πολυτεχνείου το Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποτίει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στα ηρωικά νιάτα του Νιόβρη του 1973 που χωρίς υπολογισμό θυσίας αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Οι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» τον Νιόβρη του 1973 με τον αγώνα και την θυσία τους έγραψαν μια από τις λαμπρότερες σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας και έδωσαν ταυτόχρονα ύστατο προειδοποιητικό μήνυμα για την επερχόμενη εθνική τραγωδία του 1974 στην Κύπρο.

Δυστυχή η ηρωική εξέγερση της αδούλωτης ελληνικής νεολαίας στο Πολυτεχνείο καταπνίγηκε στο αίμα και έτσι η χουντική τυραννία εκτέλεσε το ξενοκίνητο έργο της με τη διενέργεια της προδοσίας του 1974 που την οδήγησε και στη πτώση.

37 χρόνια μετά, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ολόκληρος ο Κυπριακός Ελληνισμός καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας στην ηρωική γενιά του Νιόβρη του 1973. Η ΕΔΕΚ δίνει τη διαβεβαίωση ότι πιστή στα διδάγματα, τα μηνύματα και τις υποθήκες των «Ελεύθερων πολιορκημένων» του Νιόβρη του 1973 θα συνεχίσει μαζί με ολόκληρο το λαό τον αγώνα για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
16/11/10