ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Παπαδάκη: Η ΕΔΕΚ για τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών

Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν διδάσκεται από τα λάθη της. Επιλέγει να τα επαναλαμβάνει. Αντί αναγνώρισης των αμείλικτων αρνητικών δεδομένων στην οικονομία, ανάληψης των ευθυνών της και υιοθέτησης των αναγκαίων μέτρων για έξοδο από την κρίση, επιδίδεται ναρκισσιστικά στη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας.

Ξεχνά η κυβέρνηση ότι παρέλαβε δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 3,5% και δημιούργησε έλλειμμα 6,5%. Ξεχνά η κυβέρνηση ότι παρέλαβε δημόσιο χρέος ύψους 48,5% επί του ΑΕΠ και το ανέβασε στο 63%. Ξεχνά ακόμη ότι παρέλαβε ανύπαρκτη σχεδόν ανεργία και την ανέβασε στο 7%. Πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα.

Δυστυχώς αντί συνειδοποίησης του γεγονότος ότι η οικονομία βυθίζεται και η κοινωνία πιέζεται, περιορίζεται και αγωνιά η κυβέρνηση επιδίδεται ξανά σε κομπασμούς για ένα αναιμικό ποσοστό στο ρυθμό ανάπτυξης.

Τέλος αντί υιοθέτησης μέτρων για την φορολόγηση του αδρανούς πλούτου και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας τα συγκυβερνόντα κόμματα ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ επέλεξαν την φοροεπιδρομή σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα συγκυβερνόντα κόμματα να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Ο τόπος δεν αντέχει την αδράνεια, την ατολμία και την απραξία. Εδώ και τώρα απαιτείται αναγνώριση της πραγματικότητας και μέτρα για έξοδο από την κρίση.

Γραφείο Τύπου
23/12/10