ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Παπαδάκη: Η ΕΔΕΚ για τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΠΙΝΑΡ ΚΑΡΣΙΚΑΓΙΑ

Ανόητοι, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι όσοι λεγόμενοι φίλαθλοι δημιούργησαν επεισόδια σε βάρος της τουρκικής ομάδας Πίναρ Καρσίκαγια μετά τον αγώνα καλαθόσφαιρας με το ΑΠΟΕΛ.

Αντί αξιοποίησης του γεγονότος ότι τουρκικές ομάδες υποχρεώνονται να αγωνίζονται με κυπριακές ομάδες στην κυπριακή Δημοκρατία, οι ανεύθυνοι που δημιούργησαν τα επεισόδια έδωσαν αφορμή και προσχήματα στη τουρκική κυβέρνηση να παρουσιάζεται κατήγορος αποπροσανατολίζοντας την διεθνή κοινή γνώμη για το συνεχιζόμενο κολοσσιαίο έγκλημα της σε βάρος της Κύπρου.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις θλιβερές αυτές συμπεριφορές και καλούμε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να προσαγάγουν ενώπιον του Δικαστηρίου όλους τους ενεχόμενους.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την αδίστακτη προσπάθεια εκμετάλλευσης και καπηλείας που επιχειρείται από την Τουρκία με μια απίστευτη υποκρισία. Η προσπάθεια μεγέθυνσης εκτροπής σε μια αθλητική συνάντηση που δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας.

Τέλος ενώ επικροτούμε και επιδοκιμάζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απορρίψει προτροπές για μεταφορά των Τούρκων αθλητών στα κατεχόμενα, εκφράζουμε έκπληξη, απορία και αποδοκιμασία για την παρουσία του τουρκοκύπριου συμβούλου Οζερσάι στο χώρο που εγκαταστάθηκαν οι Τούρκοι αθλητές. Η κυβέρνηση όφειλε να διασφαλίσει κυριαρχικά την εφαρμογή του νόμου και της τάξης. Η παρουσία του κ. Οζερσάι τι νόημα είχε. Του επιθεωρητή των ενεργειών της Κυπριακής Αστυνομίας;

Γραφείο Τύπου
23/12/10