ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Γραμματέα Κ.Ε Αντώνη Κουταλιανού για το Προγραμματικό Συνέδριο

Με τη συμμετοχή 500 και πλέον αντιπροσώπων από όλες τις Τοπικές Οργανώσεις πραγματοποιήθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία το Προγραμματικό Συνέδριο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ το οποίο και ενέκρινε τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος.

Οι προγραμματικές μας θέσεις αποτελούν το προϊόν μιας μακράς επίπονης και συλλογικής προσπάθειας του συνόλου των θεματικών οργανώσεων του κινήματος. Αποτελούν το καρπό ενός διαρκούς διαλόγου με την κοινωνία και τους φορείς της. Μιας αμφίδρομης επικοινωνίας με χιλιάδες πολίτες που πήραν θέση στις ειδικές καμπάνιες που διοργανώσαμε.

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των προγραμματικών μας θέσεων διοργανώσαμε δεκάδες θεματικές ημερίδες και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων του κινήματος. Επεκτείναμε αυτό το διάλογο μέσα στην οργανωμένη βάση της ΕΔΕΚ με τη διοργάνωση 50 περιφερειακών συσκέψεων και τις επικυρώσαμε χθες μέσα από τις διαδικασίες του Παγκύπριου Προγραμματικού Συνεδρίου.

Με την ευκαιρία αυτή το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απευθύνεται για μια ακόμα φορά προς τους πολίτες και τους καλεί να συζητήσουν το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας. Να μας ασκήσουν σκληρή κριτική. Να μας πουν που συμφωνούν και διαφωνούν μαζί μας. Να συζητήσουμε συνθέσεις για να προχωρήσουμε άμεσα σε αποφάσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε θετικά στις προκλήσεις της νέας εποχής. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Σήμερα δίνουμε στην δημοσιότητα τις αποφάσεις του Προγραμματικού μας Συνεδρίου για το Κυπριακό και για την οικονομία και την ανάπτυξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
13/12/10