ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για την άδεια πατρότητας

αδεια πατροτητας

Στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής αλλά και  της  προσπάθειας εξάλειψης των ανισοτήτων μεταξύ των δυο φύλων η κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ είχε καταθέσει από το 2015 προτάσεις νόμου τόσο για άδεια πατρότητας όσο και για σύνταξη χηρείας στους άντρες των οποίων  οι σύζυγοι απεβίωσαν αλλά κατέβαλλαν εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων . Είναι  με ιδιαίτερη χαρά που σήμερα είδαμε την πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ να υιοθετείται από την κυβέρνηση  μέσω  σχετικού  νομοσχεδίου του οποίου η συζήτηση άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής.

Χαιρετίζουμε επίσης την τροποποίηση που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας  στον Περί Μητρότητας Νόμο  ώστε στις πρόνοιές του  να συμπεριληφθούν και  οι περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης και παρένθετων μητέρων . Να υπενθυμίσουμε  ότι ο θεσμός της παρένθετης μητέρας έχει ρυθμιστεί επίσης νομοθετικά  μετά από εισήγηση και κατάθεση  πρότασης νόμου της ΕΔΕΚ.

Ευχόμαστε σύντομα να είμαστε σε θέση να χαιρετίσουμε και την κατάθεση νομοσχεδίου για την καταβολή της σύνταξης  χηρείας  και στους άντρες.

Η ΕΔΕΚ στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής επιβεβαιώνει τη βούλησή της ότι θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις προς άρση τόσο των κοινωνικών όσο και των φυλετικών ανισοτήτων που παρατηρούνται στην κυπριακή κοινωνία.