ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 13ο Παγκύπριο Συνέδριο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ ομόφωνα επικύρωσε την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για στήριξη του Ν. Παπαδόπουλου

EDEK CONF POED2

Το 13ο Παγκύπριο Συνέδριο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ ομόφωνα (με 2 αποχές) επικύρωσε την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου ως κοινού υποψηφίου για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές του 2018.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, η σημερνή απόφαση του ανώτατου συλλογικού οργάνου της ΕΔΕΚ είναι απόφαση νίκης και απαλλαγής από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, η οποία οδήγησε το Κυπριακό σε επικίνδυνα καταστροφική πορεία, αλλά και το λαό-μας σε κοινωνική δυσπραγία λόγω της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε με λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απόφασης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 13ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Σ. ΕΔΕΚ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το 13ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο του Κ.Σ ΕΔΕΚ εκφράζει την ανησυχία του για:

-Την καταστροφική πορεία που παρατηρείται στο Κυπριακό λόγο των λανθασμένων επιλογών και της κακής τακτικής που ακολουθεί ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του, καθώς
-Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας λόγω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης με τις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις στα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση ανήκει κατά κύριο λόγο στις λανθασμένες πολιτικές επιλογές και αποφάσεις που έλαβαν ο τέως και ο σημερινός ΠτΔ και οι κυβερνήσεις τους.

Στη βάση αυτών των δεδομένων το Κ. Σ ΕΔΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε πολιτική και εκλογική συνεργασία ενόψει των προσεχών προεδρικών εκλογών, με πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, ικανοποιώντας ταυτόχρονα το αίτημα της κοινωνίας για:

– Την αλλαγή της διακυβέρνησης
– Την απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική του Ν. Αναστασιάδη
– Την αλλαγή πορείας στο κυπριακό με την υιοθέτηση νέας τακτικής με την οποία να σταματήσουν οι απαράδεκτες μονομερείς υποχωρήσεις και να αξιοποιηθούν τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα καθώς και τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει η κυπριακή δημοκρατία για να καταστεί δυνατή η εξεύρεση δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης.
– Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση και τους θεσμούς του κράτους
– Την επίλυση των σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων
– Τη δημιουργία προϋποθέσεων για ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και προώθηση της πράσινης αειφόρου ανάπτυξης
– Τον τερματισμό της διαπλοκής και της αδιαφάνειας σε βασικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής
– Την ενίσχυση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η επιτυχία αυτού του στόχου μπορεί να πραγματοποιηθεί με την στήριξη κοινού υποψηφίου προέδρου ο οποίος να έχει πιθανότητες επιτυχίας, την ικανότητα να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Κυπριακό κράτος και η κοινωνία, καθώς και τα εχέγγυα αξιόπιστης τήρησης των όσων θα συμφωνηθούν.

Το 13ο Παγκύπριο Συνέδριο αποδέχεται και επικυρώνει την συμφωνία των κομμάτων ΔΗΚΟ, Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με ειλικρίνεια και εντιμότητα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας και με τα κόμματα, καθώς και ενίσχυση αυτής της συνεργασίας με ομάδες πολιτών, οργανωμένα σύνολα και προσωπικότητες, επίσης για τη διαμόρφωση και εμπλουτισμό του κοινού προγράμματος στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με προτάσεις σοσιαλιστικής προοπτικής. Το τελικό κείμενο του προγράμματος θα τεθεί προς έγκριση στα συλλογικά όργανα του κόμματος.