ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο προεκλογικό Πρόγραμμα Αναστασιάδη εμπλέκονται οι κανονισμοί των υπαξιωματικών στους οποίους η ίδια η κυβέρνηση είχε περιλάβει την απόδοση τιμών σε αυτούς που θα αποστρατεύονταν μετά από καταδίκη τους ως λιποτάκτες,  έμποροι ναρκωτικών και πραξικοπηματίες

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Για το προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Είναι το λιγότερο προκλητικό να επιχειρείται για προεκλογικές σκοπιμότητες η εμπλοκή της Εθνικής Φρουράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ότι επικαλείται η στασιμότητα δέκα χρόνων, σημειώνουμε πως κατά 50% την ευθύνη για αυτή την στασιμότητα την έχει η σημερινή κυβέρνηση που κυβερνά τα τελευταία 5 χρόνια και η οποία επέδειξε ασύγγνωστη αδιαφορία.

Σε ότι αφορά τους κανονισμούς και τις προαγωγές των αξιωματικών και των υπαξιωματικών, αυτοί εγκρίθηκαν λόγω της  υπευθυνότητας που επέδειξε το σύνολο των μελών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. Για τους κανονισμούς και ειδικά για εκείνους των υπαξιωματικών υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης για την κατάθεσή τους στη Βουλή. Αλλά είναι ντροπή για την κυβέρνηση που περιέλαβε σε αυτούς τους κανονισμούς την απόδοση τιμών (οικονομικών και άλλων) σε υπαξιωματικούς που θα αποστρατεύονταν μετά από καταδίκη τους για  λιποταξία,  εμπορία και καλλιέργεια ναρκωτικών και ως πραξικοπηματίες. Και θα ήταν φρονιμότερο για την κυβέρνηση να αφήσει εκτός προεκλογικής ατζέντας τα θέματα άμυνας γιατί δεν θα ήταν συνετό για την ίδια να ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος. Τοις φρονίμοις ολίγα.

Στο θέμα της οικονομίας, θα ήταν σκόπιμο για την κυβέρνηση τις όποιες συγκρίσεις να τις κάνει όχι σε σχέση με τους δείκτες οικονομίας του 2013, για τους οποίους και η ίδια φέρει τεράστια ευθύνη, αλλά με τους δείκτες του Ιανουαρίου του 2008.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό θα ήταν σκόπιμο να δικαιολογήσει ο Νίκος Αναστασιάδης στο λαό γιατί, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, έκανε υποχωρήσεις που δεν υπάρχουν σε κανένα σύνταγμα και σε κανένα άλλο κανονικό κράτος και εάν και κατά πόσο αυτές οι υποχωρήσεις οδηγούν σε δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση ή εάν οδηγούν στην νομιμοποίηση της διχοτόμησης.

Στα θέματα κοινωνικής πολιτικής ας εξηγήσει σε πόσες περιπτώσεις  αθέτησε τις δεσμεύσεις που έδωσε στους πολίτες καθώς επίσης και για την τεράστια καθυστέρηση εφαρμογής του ΓεΣΥ και της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης των παραχωρημένων προς τους ασθενείς υπηρεσιών από τα δημόσια νοσηλευτήρια λόγω έλλειψης αναλωσίμων, φαρμάκων, αποχώρησης μεγάλου αριθμού ιατρικού προσωπικού και ελλείψεων βασικού και αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού.

Καλούμε τους πολίτες να έχουν μνήμη.

You may also like