ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠτΔ αντί να συνεργαστεί με τα πολιτικά κόμματα για να διαμορφώσει τις θέσεις που θα υποστηρίξει στη Νέα Υόρκη, ασχολείται με την ενημέρωση μιας ομάδας «ελίτ»

Η ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποστείλει τα απόρρητα έγγραφα μόνο σε μια μικρή ομάδα «ελίτ», που ειρήσθω εν παρόδω δεν κατονομάζει, επιβεβαιώνει, ανάμεσα σε άλλα, τα πιο κάτω:

 • Η επιλεκτική ενημέρωση, οι κατ’ ιδίαν ενημερώσεις και ο διαχωρισμός του λαού σε «ημέτερους» και μη, είναι σύνηθες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όσων υποστηρίζουν την πολιτική του. Θυμίζουμε:

  _την προ εβδομάδων κατ’ ιδίαν ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κ. Άντρο Κυπριανού την οποία ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ απεκάλυψε σε συνέντευξή του,
  _τις κατ’ ιδίαν επαφές και το μυστικό δείπνο του κ. Αβέρωφ στο λεγόμενο «προεδρικό» με τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί,
  _την πρόσφατη επιλεκτική ενημέρωση με απόρρητα έγγραφα μιας μικρής ομάδας «ελίτ».

 • Οι διαρροές απόρρητων εγγράφων γίνονται από το ίδιο το προεδρικό και χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για τη μη ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Απόδειξη το ότι τα εν λόγω έγγραφα δεν δόθηκαν στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, με εξαίρεση τον κ. Αντρο Κυπριανού, με το πρόσχημα ότι ήταν απόρρητα.
 • Ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του δεν φρόντισαν στις κρίσιμες διασκέψεις για το Κυπριακό που έγιναν στη Γενεύη και στο Κραν Μοντανά, να τηρηθούν επίσημα πρακτικά με αποτέλεσμα η κάθε πλευρά να παρουσιάζει τα γεγονότα όπως θέλει δικαιολογώντας τη δική της θέση.Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε μια συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα για να διαμορφώσει τις τελικές θέσεις που θα υποστηρίξει στις επικείμενες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές πρωτοβουλίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την Κυπριακή Δημοκρατία και επιθυμούν να αναβαθμίσουν το ψευδοκράτος.

Αντ’ αυτού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περί άλλα τυρβάζει: ασχολείται με την ενημέρωση μιας ομάδας «ελίτ».

Με αυτή την ευκαιρία ζητάμε για ακόμα μια φορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποστείλει και σε εμάς:

 1. Τα έγγραφα που απέστειλε στις 11/8/2017 στην μικρή ομάδα των “ελιτ”.
 2. Το έγγραφο των συγκλίσεων.
 3. Την τελευταία επιστολή που του απέστειλε ο Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνγκερ, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν) απευθύνεται στον κ. Αναστασιάδη όχι ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ως εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Λευκωσία, 4 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like