ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ης ΜΑΙΟY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συναγωνίστριες/στές,
με αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας του τιμημένου-μας κόμματος, του ιδρυτή-μας Βάσου Λυσσαρίδη, αλλά και της πατρίδας-μας, αποφάσισα να διεκδικήσω στις εκλογές της 7ης Μαΐου την επανεκλογή-μου στη θέση του Προέδρου.

Ως συλλογική ηγεσία, παρά τα τεράστια προβλήματα τα οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε, μετά την ξαφνική παραίτηση του τέως Προέδρου και των όσων είχαν επακολουθήσει, αισθάνομαι ότι καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε μεγάλο βαθμό στις υποχρεώσεις που είχαμε επωμισθεί.

Τα δύο τελευταία χρόνια, δώσαμε σκληρές και άνισες μάχες. Δεχθήκαμε υπονόμευση από κύκλους εκτός αλλά δυστυχώς και εντός του κόμματος. Καταφέραμε όμως να επιβιώσουμε και να ανασυνταχθούμε.

Το μειωμένο ποσοστό στις Βουλευτικές εκλογές δεν μας πτόησε, δεν έκαμψε την αγωνιστικότητά-μας. Ανασυνταχθήκαμε και στις Δημοτικές εκλογές κατορθώσαμε να ανακάμψουμε. Η ανοδική πορεία πρέπει να συνεχίσει.

Σήμερα, νοιώθω την ανάγκη να σας παρουσιάσω μια σύντομη αποτίμηση πεπραγμένων. Υλοποίησα χωρίς παρεκκλίσεις όσα υποσχέθηκα κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς-μου στις 30.1.2015, και συγκεκριμένα:

1. Η ηγεσία λειτούργησε συλλογικά και σε κλίμα συναίνεσης
2. Αναβαθμίστηκε η λειτουργία και καθιερωθήκαν ανοικτές συνεδρίες των συλλογικών οργάνων
3. Πραγματοποιήθηκε το Πολιτικό, Προγραμματικό και Καταστατικό Συνέδριο
4. Καθιερώθηκε ο περιορισμός των θητειών στα κομματικά και πολιτειακά αξιώματα, που αποτελούσε αίτημα πολλών μελών για χρόνια
5. Επέστρεψαν στο κόμμα αποστασιοποιημένα στελέχη και μέλη.
6. Για τις εσωκομματικές εκλογές τοποθετήθηκαν κάλπες σε όλες τις Επαρχίες
7. Με σκληρή δουλειά πετύχαμε ένα μικρό «οικονομικό θαύμα». Παρά την οικονομική κρίση, τη μείωση της κρατικής χορηγίας κατά 106 χιλ ευρώ το χρόνο, το χρέος του κόμματος μειώθηκε από το ένα (1) και πλέον εκ. στις 340 χιλιάδες ευρώ, με στόχο το Δεκέμβριο του 2018 να μηδενισθεί.
Το 13ο Παγκύπριο Συνέδριο και κύρια οι εκλογές της 7ης Μαίου πρέπει να αποτελέσουν αφετηρία για περαιτέρω ανάκαμψη και ενδυνάμωση. Η ΕΔΕΚ πρέπει να καταλάβει τη θέση που πραγματικά της αρμόζει.

Συνειδητά απέφυγα οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα που ήταν δυνατόν να προκαλέσει εσωκομματική ένταση. Όλες οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβα στόχευαν στην αναβάθμιση της ενότητας και του κομματικού ήθους και ύφους.

Παρέμεινα σταθερά επικεντρωμένος στο Κυπριακό, τα μεγάλα θέματα της εσωτερικής πολιτικής όπως η οικονομία, η υγεία, η άμυνα και η παιδεία, αλλά κύρια στην προσπάθεια συνεργασίας των 5 κομμάτων στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές με το γνωστό αποτέλεσμα

Η εκλογική διαδικασία τελειώνει την Κυριακή. Το Κόμμα πρέπει να προετοιμαστεί για τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Να επιβεβαιώσει την εκλογική ανάκαμψη και την ουσιαστική-του παρέμβαση στην κοινωνία.

Στις 7 Μαίου εκλέγουμε τη νέα-μας ηγεσία. Σας καλώ:

. να δώσετε μαζικά το παρών-σας στην εκλογική διαδικασία,
. να συνεχίσετε να λειτουργείτε υπεύθυνα και
. να ψηφίσετε ελεύθερα εκείνους τους υποψήφιους που κατά την άποψή-σας μπορούν να σας εκπροσωπήσουν καλύτερα

Δεν είναι καιρός για πειράματα. Το έργο που μαζί αρχίσαμε τον Μάρτιο του 2015 πρέπει να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η ΔΥΝΑΜΗ μας.

Λευκωσία, 3 Μαΐου 2017
Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος

You may also like