ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία καταγγελία για τις συγκεντρώσεις στα κατεχόμενα

Cyprus Turkey

Ενώ σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ Ολλανδία) απαγορεύθηκαν οι τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου, η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία καταγγελία ή έστω διαμαρτυρία για την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων αξιωματούχων στις συγκεντρώσεις στα κατεχόμενα.

Είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς πως οι συγκεντρώσεις αυτές αποτελούν ταυτόχρονα και μια ενδεχόμενη απόδειξη πως οι 110000 και πλέον Τούρκοι έποικοι ψηφοφόροι που υπάρχουν στα κατεχόμενα επηρεάζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από την τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν και τα όσα πρεσβεύει.

Ταυτόχρονα όμως επιβεβαιώνουν και το μέγεθος του παράνομου εποικισμού ο οποίος θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά τη λύση αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη αποδεχθεί την παραμονή όλων αυτών των εποίκων στο νησί, χωρίς να έχει αξιολογήσει τη δημογραφική συρρίκνωση των Τουρκοκυπρίων και τη μεταλαμπάδευση των ισλαμοφασιστικών ιδεών διά μέσου τους.

Με τις πράξεις του αυτές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αγνοήσει:

  • τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που αναφέρονται σε παράνομη νομιμοποίηση του εποικισμού
  • και τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 για απογραφή πληθυσμού.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστω και τώρα να καταγγείλει τον παράνομο εποικισμό στα κατεχόμενα και να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για μη αποδοχή της εσαεί παρουσίας των Τούρκων εποίκων στο νησί.