ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κυβέρνηση δεν έχει οργανωτική συγκρότηση για την εφαρμογή Γενικού Σχεδίου Υγείας

ΓΕΣΥ

Την ώρα που ο δημόσιος τομέας υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης με όλες τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και κυρίως αυτών που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν άλλες επιλογές, η χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό απέδειξε ότι η κυβέρνηση:

1. Παραπαίει και αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα
2. Δεν έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό
3. Δεν έχει οργανωτική συγκρότηση για την εφαρμογή Γενικού Σχεδίου Υγείας και κυρίως τα διάφορα τμήματα και υπηρεσίες του κράτους έχουν διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις .

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί σταδιακά και στο πλαίσιο συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος το ΓΕΣΥ, αρχίζοντας από:

· την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των δημόσιων νοσηλευτηρίων,
· την ανακούφιση των ασθενών με διαδικασίες γρήγορης εξυπηρέτησης,
· την αποκατάσταση και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού,
· την αναδιοργάνωση των νοσοκομείων και την ορθολογική αυτονόμηση σε διοικητικό, επιστημονικό και οικονομικό επίπεδο, για να μπορέσουν να εκπληρώσουν την αποστολή τους στο πλαίσιο εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Οι προτάσεις μας μέχρι στιγμής έχουν αγνοηθεί και παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο βδομάδες έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να θέσουμε για πολλοστή φορά αυτά τα ζητήματα, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Μάρτιο του 2015 με συνεχείς επιτολές μας ζητούσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί υπό την προεδρία του σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων για να ληφθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Ανεξάρτητα αν η ΕΔΕΚ βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι οι θέσεις και η συμπεριφορά της βρίσκονται στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και της εξυπηρέτησης των πολιτών για όλα τα ζητήματα και πολύ περισσότερο για τα θέματα υγείας και παιδείας.

Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να αξιοποιήσει τις εμπειρίες, τις απόψεις και τις θέσεις μας, είμαστε στη διάθεσή του ανεξάρτητα εάν ήδη το πολιτικό σύστημα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο.