ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ενότητα δεν προκύπτει με εξαγγελίες αλλά υλοποιείται με συγκεκριμένες ενέργειες

ΣΙΖΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στην έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενότητα προς αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών και εκβιασμών, η ΕΔΕΚ δηλώνει παρούσα.

Όμως την ίδια στιγμή για να επιτευχθεί αυτή η ενότητα, θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε κατάλληλες ενέργειες τις οποίες μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν υλοποίησε αλλά σε πολλές περιπτώσεις, απέρριψε.

Ειδικότερα:

  1. Είναι ανάγκη να συζητήσουμε μια νέα τακτική από αυτή που ακολούθησε μέχρι σήμερα αφού έχει αποτύχει παταγωδώς  και οδήγησε το κυπριακό στη σημερινή κατάσταση.
  2. Το ότι η ΕΔΕΚ έχει αποκλειστεί από την διαπραγματευτική ομάδα παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της να της δοθεί η δυνατότητα να έχει εκπρόσωπο.
  3. Παρόλο που οι μέχρι σήμερα θέσεις που εκφράσαμε επιβεβαιώθηκαν, αυτές λοιδορήθηκαν, πολεμήθηκαν και εν πολλοίς χλευάστηκαν.
  4. Οι συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου έπονται των όποιων αποφάσεων του Προέδρου και γίνονται απλώς για ενημέρωση.

Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να λειτουργεί στη βάση της ίδιας λογικής τότε ποια πιθανότητα προϋποθέσεων και συνθηκών ενότητας υπάρχει;

Η ενότητα δεν προκύπτει με εξαγγελίες. Για να υλοποιηθεί επαφίεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον τρόπο που θα χειριστεί το κυπριακό ζήτημα.