ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για δολοφονίες Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ & ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

Ο Τάσος Ισαάκ δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στις 11 Αυγούστου 1996 από Τούρκους (πολίτες αλλά και ένστολους) επειδή θέλησε να διαδηλώσει κατά της κατοχής και υπέρ της ελευθερίας.

Την ημέρα της κηδείας του Ισαάκ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο Σολωμός Σολωμού όταν άοπλος, ανέβηκε σε ιστό προκειμένου να κατεβάσει μια τουρκική σημαία. Ο δολοφόνος του Σολωμού έχει καταγραφεί από κάμερες και είναι γνωστός. Πρόκειται για τον Κενάν Ακίν, έποικο, πρώην αξιωματικό του τουρκικού στρατού και μέλος της κυβέρνησης του ψευδοκράτους. Παρόλο που υπάρχει ένταλμα σύλληψης του από την Ιντερπόλ, ο δολοφόνος ακόμα καταζητείται.

Ως ΕΔΕΚ τιμούμε τους δύο ήρωες που έχασαν τη ζωή τους διαδηλώνοντας υπέρ της ελευθερίας.

Δεν ξεχνούμε τις άδικες δολοφονίες τους και απαιτούμε, έστω και τώρα επιβολή της δικαιοσύνης και προσαγωγή των ενόχων σε δίκη. Δηλώνουμε ταυτόχρονα ότι καμία δολοφονία και καμία πράξη βίας δεν πρόκειται να μας πτοήσει και δεν πρόκειται να χάσουμε τον στόχο μας που είναι η ελευθερία των κατεχόμενων εδαφών μας. Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα των Ισαάκ και Σολωμού.

Το χρωστάμε στους ίδιους και στις οικογένειές τους, το χρωστάμε στα παιδιά μας…

Λευκωσία, 11 Αυγούστου 2017

You may also like