ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δίκαιο το αίτημα των νοσηλευτών αλλά η ικανοποίησή του εντάσσεται στην προεκλογική δραστηριότητα του ΠτΔ

ΓΕΣΥ

Από τη στιγμή που η πολιτεία προχώρησε στο να αναβαθμίσει τη νοσηλευτική σε ανώτατη σχολή και ζητούσε να γίνει τετραετής η φοίτηση των νοσηλευτών, ήταν φυσικό να ακολουθήσει και η επιστημονική αναγνώριση του κλάδου. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που οι απόφοιτοι βρίσκονται στην επιστημονική πυραμίδα, ορθώς συμφωνήθηκε σήμερα οι νοσηλευτές να απολαμβάνουν και την αντίστοιχη μισθολογική κλίμακα που τους αναλογεί.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα το οποίο και εμπράκτως είχε στηρίξει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των νοσηλευτών κατά τον περασμένο χρόνο.

Θα θέλαμε όμως να σταθούμε στους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση δεν αποδεχόταν μέχρι σήμερα το δίκαιο αίτημα των νοσηλευτών με αποτέλεσμα να οδηγήσει, τότε, τον κλάδο σε πολυήμερες απεργίες, με όλα τα επακόλουθα.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η ικανοποίηση του αιτήματος των νοσηλευτών ένα σχεδόν χρόνο μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας του Προέδρου για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις επικείμενες εκλογές.