ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαιρετισμός Πρoέδρου ΕΔΕΚ στην πολιτική συγκέντρωση του υποψήφιου ΠτΔ Νικόλα Παπαδόπουλου

DSC_0019
 Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Κληρονόμοι μιας βαριάς εθνικής και κοινωνικής παρακαταθήκης. Συνεχιστές μιας πορείας, δύσκολης αλλά συναρπαστικής, εθνικά και ανθρώπινα αξιοπρεπούς, όπως η μοίρα την καθόρισε.

Μέσα σε αυτά τα δεδομένα  ως ΕΔΕΚ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διερευνήσουμε τη δυνατότητα εκλογικής συνεργασίας των κομμάτων τα οποία έχουν πολιτικές συγκλίσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και κύρια το κυπριακό, σε μια προσπάθεια ικανοποίησης του κοινού αισθήματος για συνένωση δυνάμεων και απαλλαγή από τη σημερινή διακυβέρνηση.

Για να βοηθήσουμε την προσπάθεια και να επιβεβαιώσουμε την ειλικρίνεια των προθέσεών-μας, ως ΕΔΕΚ αποσύραμε εκ προοιμίου την υποψηφιότητά-μας καθώς και οποιοδήποτε προαπαιτούμενο.

Προσήλθαμε στη συνάντηση της 24ης Απριλίου με στόχο να υλοποιηθεί άμεσα και εποικοδομητικά η συνεργασία των 5 κομμάτων.

Τελικά ο στόχος έχει επιτευχθεί, έστω και εάν δεν είναι ο μέγιστος. Τα 3 από τα 5 κόμματα  καταλήξαμε σε συμφωνία να υποστηριχθεί ως κοινός υποψήφιος ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ ο φίλος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές-μου ευχαριστίες στη φίλη Ελένη Θεοχάρους για τη μεγάλη συμβολή-της στην υλοποίηση της προσπάθειας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η συνεργασία εάν είναι δυνατόν και με τα 5 κόμματα, αλλά και με οργανώσεις πολιτών και προσωπικότητες.

Απόψε από τη Λεμεσό εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία καθοριστικής σημασίας για την πατρίδα-μας.

Ξεκινάμε μαζί αυτή την πορεία με στόχο

Την απαλλαγή από τη σημερινή διακυβέρνηση, η οποία ευθύνεται για μια σειρά καταστροφικών αποφάσεων που οδήγησαν σε πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση το λαό-μας και ιδιαίτερα τα μικρομεσαία στρώματα

Τον τερματισμό της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό, όπου δυστυχώς οι επιλογές  του ΠτΔ και των συνεργατών-του υποβοήθησαν την Τουρκία να οδηγήσει τη διαδικασία των συνομιλιών σε αποτελμάτωση και ενδεχόμενο ναυάγιο και την ίδια στιγμή να κεφαλαιοποιεί πολιτικά οφέλη με τη μονιμοποίηση της 5μερούς και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Τη χάραξη μιας νέας τακτικής στην επίλυση του κυπριακού που να διασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού, και

Την πραγματική αλλαγή στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας με επίκεντρο την κοινωνική ευαισθησία έναντι των πολιτών και κύρια των ευάλωτων ομάδων, ώστε να τύχουν τουλάχιστον μερικής ανακούφισης από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης

Τα τρία κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ενώνουμε τις δυνάμεις-μας μαζί με αυτές των πολιτών που θέλουν την αλλαγή και στέλνουμε το πολιτικό μήνυμα ότι θα αγωνισθούμε για να υλοποιήσουμε τους παραπάνω στόχους

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της προσπάθειας, αλλά και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίσαμε και τις πιέσεις που μας ασκήθηκαν με στόχο τη ματαίωση αυτής της προσπάθειας.

Θα πορευτούμε ενάντια στο κλίμα απαξίωσης των θεσμών και της πολιτικής λόγω της διαπλοκής, της αδιαφάνειας, των ύποπτων χρηματοδοτήσεων και της σωρείας των σκανδάλων που ταλανίζουν την κοινωνία-μας, στο δρόμο της εθνικής δικαίωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Θα προσπαθήσουμε μαζί να ανατρέψουμε το κλίμα στο οποίο κέντρα εξουσίας και παραεξουσίας προσπαθούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι όλοι είμαστε το ίδιο, προσπαθούν να παγιδεύσουν το λαό στη λογική της πελατειακής εξάρτησης, να διασφαλίσουν τον έλεγχό-τους στη διακυβέρνηση της πατρίδας-μας. Να πνίξουν κάθε διαφορετική φωνή.

Δεν αποκρύψαμε τις επιμέρους διαφορές-μας. Αξιολογήσαμε όμως ως προτεραιότητα τις κοινές-μας θέσεις και θέσαμε υπεράνω όλων την αγάπη για την πατρίδα και το λαό-μας.

Προχωρήσαμε και σήμερα ενώπιον-σας επισφραγίζουμε την πολιτική-μας βούληση για συνεργασία και σας καλούμε ανεξάρτητα από κομματική ή ιδεολογική τοποθέτηση να πυκνώσετε τις τάξεις των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για την επιτυχία των στόχων-μας τόσο του εκλογικού όσο και των πολιτικών.

Δεν είναι η ώρα να προτάξουμε τα όσα μας χωρίζουν

Είναι η ώρα να συμπορευθούμε για όσα μας ενώνουν

Για την υπεράσπιση της Κ.Δ.

Για την προώθηση δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό

Για ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης

Για τη δημιουργία συνθηκών εργασιακής ασφάλειας στη νέα γενιά

Για να ξαναβρούμε τη χαμένη-μας περηφάνια

Για τις μάχες που δώσαμε για αυτές που  δίνουμε και θα δώσουμε για τη λευτεριά της πατρίδας-μας αλλά και την προσωπική και εθνική-μας αξιοπρέπεια

Για το χαμόγελο που μας στέρησαν, για την ελπίδα που θα πρέπει να ανθίσει

Για όλα αυτά που μας ενώνουν

Ζήτω η αλλαγή

Ζήτω η Κύπρος

ΛΕΜΕΣΟΣ 26 ΜΑΙΟΥ 2017