ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανώμαλη αναδίπλωση του ΠτΔ το θέμα των πρακτικών

anastasiadis

H ανώμαλη αναδίπλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα των πρακτικών είναι επιβεβαιωμένη. Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος δήλωσε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε πραγματικά να πράξει με αποτέλεσμα να παραμένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος, τόσο στη διεθνή κοινότητα όσο και ενώπιον του κυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν επίσημα πρακτικά των συναντήσεων και αυτό ακριβώς αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο για την επιφανειακή, πρόχειρη και επιπόλαιη αντιμετώπιση της Διάσκεψης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλε να απαιτήσει να υπάρχουν επίσημα πρακτικά για να μην νομιμοποιείται η κάθε πλευρά να παρουσιάζει τα γεγονότα όπως αυτή θα ήθελε και πολύ περισσότερο όταν η δική μας πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες με θετικό πνεύμα γνωρίζοντας ότι η τουρκική πλευρά ενδεχομένως να κωλυσιεργούσε και να ακολουθούσε τακτική επίρριψης ευθυνών.

Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του διαχειρίζονται επιπόλαια πολύ σοβαρά ζητήματα.

Λευκωσία, 27 Ιουλίου 2017

You may also like