ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Τουρκία θα σκληρύνει τη θέση της και θα αναβαθμίσει προκλητικά τις απαιτήσεις – διεκδικήσεις της

o_soyltanos_tayip_erdogan__article

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εμείς δεν προβλέπουμε ότι θα υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή της Τουρκίας και κυρίως του κ. Ερντογάν, έναντι του Κυπριακού και των Ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Αντίθετα, η εκτίμηση μας ήταν και παραμένει η ίδια. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα ο κ. Ερντογάν θα σκληρύνει τη θέση του και θα αναβαθμίσει προκλητικά τις απαιτήσεις – διεκδικήσεις του, τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.

Είναι για αυτό το λόγο που η ΕΔΕΚ εδώ και χρόνια είχε προτείνει την αλλαγή τακτικής για την αντιμετώπιση αυτών των ορατών τουρκικών κινδύνων. Την ώρα μάλιστα που δυστυχώς άλλες πολιτικές ηγεσίες επένδυαν στον κ. Ερντογάν, αναγορεύοντάς τον και σε εμπνευσμένο ηγέτη στον οποίο επένδυαν ελπίδες (φρούδες) για τη δήθεν συμβολή του στην δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.

Ελπίζουμε για κάποιους οι ψευδαισθήσεις να έχουν τελειώσει. Αναμένουμε όμως να το δούμε έμπρακτα.

Όμως οι ψευδαισθήσεις θα πρέπει να τερματιστούν και όσον αφορά το ρόλο του εκπροσώπου της κατοχής στην Κύπρο με τον οποίο και πάλι οι ίδιες ηγεσίες μοιράζονταν κοινά οράματα, τα οποία κινδυνεύουν να γίνουν εφιάλτες.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 17 Απριλίου 2017