ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφού ο ΠτΔ αποφάσισε να δώσει απόρρητα έγγραφα, γιατί δεν δίνει στα μέλη του ΕΣ το έγγραφο των συγκλίσεων και την επιστολή που του έστειλε ο κ. Γιούνγκερ;

Πρόεδρος Διάγγελμα Αναστασιάδης Κρανς Μοντάνα

Η επιλεκτική διαρροή απόρρητων εγγράφων που αφορούν τη διάσκεψη της Γενεύης αποτελεί μια ατυχή και επιπόλαιη συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα πιο κάτω επιβεβαιώνουν αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά:

  • Επιβεβαιώθηκε πως το προεδρικό είναι αυτό που κάνει τις διαρροές.
  • Καθώς ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φρόντισε σε μια κρίσιμη διάσκεψη για το κυπριακό να τηρηθούν επίσημα πρακτικά, είναι λογικό τα πρακτικά της κάθε πλευράς αναπόφευκτα να χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν τις πεποιθήσεις των συντακτών τους και όχι την αντικειμενικότητα και τα όσα ειπώθηκαν στις διαπραγματεύσεις.
  • Προχώρησε στην κοινοποίηση των συγκεκριμένων εγγράφων προτού να γνωρίζει το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία.
  • Μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ’ επανάληψη προβάλλει το πρόσχημα της διαρροής εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου για να αποφύγει να δώσει σημαντικά έγγραφα στα μέλη του για ενημέρωσή τους.

Με αυτή την ευκαιρία και αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να δώσει τόσο σημαντικά έγγραφα, γιατί αρνείται να δώσει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου:

  • το έγγραφο των συγκλίσεων,
  • την τελευταία επιστολή που του απέστειλε ο Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνγκερ, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν) απευθύνεται στον κ. Αναστασιάδη όχι ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ως εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητα;

Λευκωσία, 30 Αυγούστου 2017

You may also like