ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταδικαστέες οι Τουρκικές προκλητικές ενέργειες

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Οι επαναλαμβανόμενες προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας όπως επίσης και του κατοχικού ηγέτη είναι αναμφισβήτητα καταδικαστέες.

Όμως την ίδια στιγμή να μην ξεχνούμε και αυτούς που πίστωναν την Τουρκία με καλή θέληση, της έδιναν πίστωση χρόνου και περίμεναν ότι οι κύριοι Ακιντζί και Ερντογάν θα είχαν θετική συμβολή στην επίλυση του Κυπριακού. Είναι αυτοί που μοιραζόντουσαν τα ίδια οράματα μαζί τους και περίμεναν αλλαγή στην στάση τους μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Συνεπώς, για τη σημερινή κατάσταση και τα οποιαδήποτε ενδεχόμενα αδιέξοδα στο Κυπριακό με κίνδυνο επίρριψης ευθυνών και στη δική μας πλευρά, ευθύνη έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όσοι μέχρι σήμερα στήριξαν αυτή τη γραμμή και αυτή την πολιτική, που δεν φρόντισαν με την τακτική τους να προστατεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να εκθέσουν την Τουρκική στην περίπτωση που ακολουθούσε παρελκυστική πολίτικη.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να σταματήσει την έκδοση ανακοινώσεων και δηλώσεων για εσωτερική κατανάλωση και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες.

Είναι χρέος του να ζητήσει την αντικατάσταση του κ. Άιντα αμέσως, καθώς έπαψε πια να έχει το αντικείμενο της αμεροληψίας. Αντί ως εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να προωθεί τις θέσεις του Οργανισμού, προωθεί κυρίως τις τουρκικές θέσεις.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 9 Μαΐου 2017