ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σωστή καθοδήγηση, υπεύθυνοι σχεδιασμοί και καινοτόμες ιδέες για τη Λεμεσό που οραματιζόμαστε

main

Λεμεσός, η πόλη την οποία όλοι αποδέχονται ως την ωραιότερη πόλη της Κύπρου. Εξελίσσεται και αναπτύσσεται καθημερινά παίρνοντας τη μορφή μιας μοντέρνας, κοσμοπολίτικης, και Ευρωπαικής πόλης. Αυτή η ραγδαία μετεξέλιξη χρειάζεται σωστή καθοδήγηση, υπεύθυνους σχεδιασμούς, καθώς και καινοτόμες ιδέες, διατηρώντας το «Λεμεσιανό» στοιχείο ζωντανό, για να αντιμετωπίσει της προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Παρά ταύτα, η Λεμεσός μας μαστίζεται από διάφορα προβλήματα, κοινά μεταξύ όμοιων πόλεων, και μέσα από την εμπειρία των οποίων μπορούν να αντιμετωπισθούν σωστά και αποτελεσματικά. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα έχοντας πλέον μπεί στην καθημερινότητα μας, όπου η άρνηση μας να χρησιμοποιήσουμε το ανεπαρκώς σχεδιασμένο δίκτυο αστικών λεωφορείων, επιβαρύνεται. Η βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα συνήθεια να σταθμεύουμε, αν ήταν δυνατό, εντός των καταστημάτων, έχει αφήσει μια πικρή επίγευση από τα «παλλουκούθκια» στα πεζοδρόμια.

Οι συνοικίες άρχισαν να διαφοροποιούνται κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, με αποτέλεσμα τη σταδιακή κατάτμηση της πόλης. Η ραγδαία πολεοδομική ανάπτυξη πολώνει της απόψεις των Λεμεσιανών, με την συζήτηση παραδοσιακού έναντι μοντέρνου να εξάπτεται. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και ρυμοτομικού σχεδασμού, έχουν επιφέρει μία πληθώρα από κτήρια που λόγω μηδαμινής συντήρησης έχουν καταντήσει αντιαισθητικά αλλά, κυριότερα, έχουν γίνει επικίνδυνα. Ειδήσεις βάρβαρων πράξεων έναντι ζώων έχουν φέρει στην επιφάνεια την αδιαφορία και την έλλειψη πολιτικής για τα ζώα.

Βιομηχανική και κάθε είδους ανάπτυξη, ευπρόσδεκτη μεν, επιβαρύνει περιβαλλοντικά τις παραλίες και την ποιότητα ζωής μας δε. Για λύσεις σε τέτοια προβλήματα, και πολλά άλλα, προσφέρεται φάσμα απόψεων για λύσεις, από μια τεράστια γκάμα υποψηφίων. Συνειδητή επιλογή μη άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος, της εκλογικής μας υποχρέωσης, συνιστά ανεύθυνη απαξίωση και μας αφαιρεί το δικαίωμα να ζητάμε αλλαγή και να κρίνουμε τους πολιτικούς μας.

Οι εκλογές, τοπικές και μη, αναδεικνύουν τους ηγέτες που μας αξίζουν. Εμάς ποιοί μας αξίζουν;