ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όσοι αναγόρευαν τον Ακιντζί ως το «διαλλακτικό» ηγέτη, γιατί τώρα δεν σχολιάζουν τις δηλώσεις του;

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙ

Το παραλήρημα αδιαλλαξίας, προκλητικότητας και εκβιασμού του κ. Ακιντζί δεν έχει όριο.

Οι πρόσφατες δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί αποδεικνύουν ότι:

  • Με τις προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ουσιαστικά επιχειρεί να οδηγήσει σε διάλυση και κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Η πολιτική ισότητα την οποία επιδιώκει, προσδοκά να μετατραπεί σε πολιτική και αριθμητική υπεροχή της Τουρκοκυπριακής πλευράς.
  • Παραμένει αμετάκλητος από την προκλητική μορφή εγγυήσεων με δικαίωμα πρόσκλησης επέμβασης της Τουρκίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
  • Επιδιώκει στην προετοιμασία του σεναρίου για μελλοντική απόσχιση σε περίπτωση όπου τα σχέδια της Τουρκίας για ολικό έλεγχο της Κυπριακής επικράτειας καταστούν ανεφάρμοστα.

Για τις πιο πάνω εξελίξεις, η ΕΔΕΚ, έχει, εδώ και πολλή καιρό προειδοποιήσει, αλλά δυστυχώς οι προειδοποιήσεις αυτές έχουν φτάσει σε ώτα μη ακουόντων.

Όλοι αυτοί οι οποίοι αναγόρευαν τον κ. Ακιντζί ως τον «διαλλακτικό» ηγέτη, το μεγάλο πατριώτη δια μέσου του οποίου θα μπορούσαμε να λύσουμε το Κυπριακό, γιατί δεν τους ακούμε να σχολιάζουν τώρα τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί;

Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ανεξάρτητα από τα όποια υπερ-προνόμια παραχωρηθούν, για ευνόητους λόγους, στους Τουρκοκυπρίους, το περιχεόμενο της λύσης δεν πρέπει να προάγει τον εθνοτικό διαχωρισμό και τις εθνοτικές συγκρούσεις ή αντιπαραθέσεις.

Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι πως μέσα από τη λύση θα πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια των σημερινών και των επόμενων γενιών, ώστε να μην βιώσουν ξανά τα φαινόμενα του 1963 και πολύ περισσότερο εκείνα του 1974.

You may also like