ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιχειρείται επαναφορά του Σχεδίου Ανάν

Όσο και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπαθεί να ωραιοποιήσει τα πράγματα, στην ουσία μέσα από τις μέχρι στιγμής συγκλίσεις που υπάρχουν, αυτό που επιχειρείται είναι η επαναφορά του σχεδίου Ανάν με περιθωριακές και μη ουσιαστικές ενδεχομένως διαφοροποιήσεις.

Στην ουσία εκτός από την πολιτική ισότητα στο συνεταιριστικό κράτος που έχει αποδεχτεί ο Πρόεδρος, αυτή τη στιγμή έχει προχωρήσει και στην αριθμητική εξίσωση Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων, σε σημαντικούς θεσμούς λειτουργίας του κράτους, αλλά και στην μετατροπή των Ελληνοκυπρίων σε μειοψηφία ή σε ενδεχόμενη μειοψηφία στα σώματα επίλυσης αδιέξοδων.

Αυτά προδιαθέτουν ότι το νέο κράτος που θα προκύψει δεν θα είναι λειτουργικό, δεν θα είναι δημοκρατικό και δεν θα είναι βιώσιμο. Ως εκ τούτο και οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και βελτίωσης των οικονομικών δεικτών δεν θα επέλθουν (βλ. το παράδειγμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης).

Επίσης στην ουσία ούτε το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο εφαρμόζεται παρά τις διακηρύξεις του Προέδρου. Προς επιβεβαίωση αυτού είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έχει αποδεχθεί την ταξινόμηση των πολιτών σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετικά πολιτικά και ατομικά δικαιώματα η κάθε μια (βλ. δηλώσεις Ακιντζί, 11 Μαρτίου 2016).

You may also like