ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εφιαλτικά τα σενάρια για το περιεχόμενο της λύσης του κυπριακού

Η σωρεία των πληροφοριών που βλέπουν, όχι αδικαιολόγητα, το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν προκαλούν απλά έντονο προβληματισμό αλλά και πολύ σοβαρές ανησυχίες, δεδομένου ότι από τη μέχρι στιγμής ενημέρωση προκύπτουν εφιαλτικά σενάρια για το περιεχόμενο της λύσης του κυπριακού στη βάση των όσων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδεχθεί είτε ως συμφωνίες είτε ως συγκλίσεις ή με συναντίληψη.

Ειδικότερα:

Σε βασικούς τομείς της λειτουργίας του κράτους, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, υπάρχει και αριθμητική εξίσωση με τους Τουρκοκύπριους. Όπως για παράδειγμα:

  • Στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου θα υπάρχουν 4 Ελληνοκύπριοι και 4 Τουρκοκύπριοι.
  • Στη Γερουσία, η οποία θα έχει την ευθύνη επικύρωσης όλων των νομοθετημάτων που θα ψηφίζονται στην Κάτω Βουλή, θα υπάρχουν 20 Ελληνοκύπριοι και 20 Τουρκοκύπριοι.
  • Στην Επιτροπή Περιουσιών θα υπάρχει 1 Ελληνοκύπριος και 1 Τουρκοκύπριος και θα προεδρεύει ξένος εμπειρογνώμονας, αλλά και ενδεχομένως άλλα τέτοια παραδείγματα και σε άλλους θεσμούς.
  • Όσον αφορά στους Μηχανισμούς Επίλυσης των Αδιεξόδων, στην προσπάθεια απαλλαγής από το αναχρονιστικό σύστημα αποφάσεων του ξένου δικαστή, οδηγούμαστε σε ένα χειρότερο σύστημα στο οποίο όχι μόνο στις Επιτροπές Επίλυσης Αδιεξόδων σε κυβερνητικό, νομοθετικό και δικαστικό επίπεδο θα υπάρχει αριθμητική ισότητα, αλλά διά μέσου της κλήρωσης που θα προκύπτει, σε πολλές περιπτώσεις, θα υπάρχει και Τουρκοκυπριακή πλειοψηφία.
  • Όσο αφορά στο περιουσιακό, με τις ρυθμίσεις οι οποίες επιδιώκονται, κατά τις οποίες τις αποζημιώσεις θα κληθούν κατά κύριο λόγο να καλύψουν οι Ελληνοκύπριοι φορολογούμενοι πολίτες, ο κίνδυνος στα κατεχόμενα τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι έποικοι παράνομοι σφετεριστές των Ελληνοκυπριακών περιουσιών και στις ελεύθερες περιοχές οι Τουρκοκύπριοι ιδιοκτήτες, είναι υπαρκτός με συνεπακόλουθο την πλήρη ανατροπή της ιδιοκτησιακής αναλογίας που υπήρχε το 1974 μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
  • Τέλος, φαίνεται να υπάρχει ανατροπή της εξαγγελθείσα πρόθεσης του Προέδρου γα κατοχύρωση της πληθυσμιακής αναλογίας 4 προς 1 Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με την εκ προοιμίου αποδοχή της νομιμοποίησης 114 χιλιάδων και πλέον εποίκων, οι οποίοι θα αποτελούν πλειοψηφία σε σχέση με τους Τουρκοκύπριους.

Ο λαός θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η υιοθέτηση όλων των πιο πάνω στο περιεχόμενο της λύσης του κυπριακού, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα αλλά θα οδηγήσει σε διάλυση την Κυπριακή Δημοκρατία και θα αποτελέσει τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας, παραχωρώντας στην ουσία στην Τουρκία τη δυνατότητα άμεσης και έμμεσης παρέμβασης στη λειτουργία του κυπριακού κράτους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιτέλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οδηγούν τη λύση του Κυπριακού σε μορφή χειρότερη από εκείνη που περιλαμβανόταν στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

You may also like